Benodigdheden

Untitled1

Om een heerlijke cocktail te kunnen serveren zijn er een aantal hulpmiddelen nodig. Hieronder zullen de meest voorkomende hulpmiddelen worden benoemd en kort beschreven, daarnaast zullen er een aantal filmpjes worden getoond om te zien hoe de hulpmiddelen worden gebruikt.

Shaker :

Dit is een van de belangrijkste onderdelen om een cocktail te maken, want met dit apparaat word de cocktail door elkaar geschud. Er zijn twee meest voorkomende varianten, namelijk de “Cobler” een shaker met ingebouwde zeef en de “Boston Shaker” de shaker die bestaat uit een glas gemaakt van metaal en een gewoon glas die tegen elkaar worden gehouden om te kunnen schudden.

Jigger :

Een jigger is een middel om je sterke drank af te meten in milliliters of centiliters.

Muddler :

Dit is een stamper om de ingrediënten in een cocktail te persen om de smaken en aroma’s vrij te krijgen zoals munt in een Mojito welk recept ook hier word gegeven.

Barlepel/Roerstaaf :

Wordt gebruikt om ingrediënt zoals suiker af te meten, maar misschien nog wel belangrijker deze word gebruikt om te roeren oftewel voor een cocktail die gestird moet worden. De lepel is lang en dun om makkelijk door het ijs te kunnen roeren.

Strainer :

Een strainer word gebruikt om de cocktail te zeven en er zo voor te zorgen dat er geen ijs in komt. Als er ook sappen worden gebruikt met vruchtvlees dan wordt er vaak nog een extra fijne zeef gebruikt om ook dit uit de cocktail te houden.