Cocktail

 

CocktailsEen cocktail is een drankje dat bestaat uit twee of meerdere dranken, meestal heeft dit drankje een basis van alcohol. Deze veelzijdige  versnapering word vaak gebruikt als een aperitief, word gedronken op het terras of zoals je verderop kunt lezen  worden er workshops  over gegeven.

 

1920s-cocktail-party-dress-costume-fs2780-aDe interesse in cocktails is begonnen als een marketingstunt door distillateurs en de personen die de alcohol verkochten. Door de economische groei in de tweede helft van de 19e eeuw waren er veel welgestelde burgers die deze gemixte drankjes met open armen aannamen als een welkome verandering.

Maar de cocktail werd pas echt populair bij de grootste groep toen Amerika werd drooggelegd en er veel zelfgestookte alcohol werd gedronken. Omdat deze alcohol op zichzelf niet lekker smaakte werden ze vermengt met sap of frisdrank, hierdoor ontstonden de eerste echte cocktails.

 

De naam cocktail is daarentegen niet zo makkelijk te achterhalen en er zijn dan ook een aantal verschillende verhalen met deze als meest bekende:

Betsy was een barvrouw in een bar in New York en serveerde daar verschillende zelfgemaakte mix drankjes. Tijdens de revolutionaire oorlog in Amerika bezochten Franse en Amerikaanse deze bar regelmatig om te toasten op Besty’s drankjes : “Dit goddelijke drankje is zo zacht op de tong als de veren van een haan mooi zijn voor het oog”. Hierna antwoordde een franse officier met “Vive le cock tail” wat lang leven de staart van de haan betekent waarna de cocktail was geboren.

cock1