Flairtending

Flairtending

Flairtending oftewel flair bartending is een vorm van entertainment waar de bartender de flessen van drank die in de cocktail gaan manipuleert. Daarnaast worden er ook allerlei trucjes gedaan met de rest van de hulpmiddelen. Flairtending is zo populair dat er zelfs een film over gemaakt is met als hoofdrolspeler Tom Cruise die barman speelt.

Er is een verschil tussen werk gerelateerd en show gerelateerd flairtending. Bij werk gerelateerd word er doormiddel van show zo snel en goed mogelijk een cocktail neergezet, waar de nadruk ligt op een lekker cocktail. Bij show gerelateerd kunnen er soms wel trucjes gedaan worden met 6 flessen tegelijk, wat natuurlijk erg goede entertainment is maar niet te doen in een gewone bar. Het uiteindelijke doel is het publiek te vermaken en dat kan natuurlijk ook met alcoholvrije cocktails.

cock1

Om te genieten van een cocktail hoeft er niet per se alcohol in te zitten, als er een goede barkeeper staat kan deze alcoholvrije varianten maken van bekende cocktails zoals de tequila sunrise welk alcoholisch recept op deze site kunt vinden. Deze alcoholvrije cocktails of ook wel eens mocktails genoemd worden meestal genoemd naar iets wat al verraad dat er geen alcohol in zit zoals car driver, virgin bloody mary en baby pina colada.