Shaken, not stirred.

Een welbekende uitspraak uit de films van James Bond die gaat over het roeren of schudden van een martini. Er is een groot misverstand over deze cocktail met betrekking tot de verhouding Gin en Vermouth.  Als je de verhouding opzoekt op internet zul je vinden dat deze 1 tik Vermouth op 3 tikken Gin is, maar volgens het klassieke recept klopt dit niet. Er zijn dus meer variaties.

275_churchill_drinking_quoteIn het klassieke recept word de Vermouth samen met ijsklontjes in een cocktailshaker gedaan en geschud dan wel geroerd. Het ijs word hierna eruit gehaald en bij de ijskoude gin  in het glas gedaan, door te schudden dan wel te roeren blijft er een bepaalde hoeveelheid Vermouth aan de ijsklontjes zitten en deze ijsklontjes gaan daarna in je drankje. Volgens Churchill was het trouwens voldoende om de fles Vermouth  voor het zonlicht te houden zodat de zonnestralen de juiste hoeveelheid naar zijn glas vervoerde.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.