Sneakers onder je cocktailjurkje: ja of nee?

Wanneer je aan cocktailparty’s of misschien een cocktailworkshop denkt, denk je aan cocktailjurkjes. Onder cocktailjurkjes dragen de meeste vrouwen schoenen met hakken. Wanneer je echter op een feestje bent dat tot in de late uurtjes doorgaat, is het dragen van hoge hakken echter misschien niet zo fijn. De vraag is dus: is het done of not-done om sneakers onder je jurkje te dragen?

Chanel en Dior

In januari 2014 werden de nieuwe collecties van grote modehuizen als Chanel en Dior gepresenteerd. Wat opviel aan de presentaties hiervan, was dat de modellen op de catwalk verschenen met sneakers onder hun jurkjes. Chanel presenteerde bijvoorbeeld een jurk met daaronder hardloopschoenen die gepimpt waren met glitters, diamantjes en steentjes zodat ze passen bij de jurk.

De gewone vrouw

De grote modehuizen zijn dus al overstag. Gaat het dragen van sneakers onder jurkjes ook een trend worden onder de gewone vrouw? De bekende stylist Fred van Leer ziet het wel zitten. Volgens hem kunnen sneakers best onder jurkjes, maar niet bij iedere gelegenheid. Als je een chique feestje hebt, kun je toch beter je hakken uit de kast halen.

cara-delevingne-chanel-haute-couture-sneakers-dress

Er is een voordeel aan het dragen van sneakers onder jurkjes: sneakers lopen veel prettiger dan schoenen met hakken en vrouwen die ze dragen, zullen dus nooit meer te laat hoeven te komen.

Kortom: heb je een cocktailparty, dan is het geen schande om daar te verschijnen met sneakers onder je cocktailjurkje. Op die manier kun je de hele dag en de hele avond zonder pijn aan je voeten blijven staan.

 

Reacties zijn gesloten.